C# IEnumerator neden kullanmalıyız - Genel Bakış

Wiki Article

Daha çok Tasarmın başında kullandığım student klasını dummy object olarak takmak üzere bir kenara bırakalım ve henüz anlamlı isme ehil olan StudenCollection adında yeni bir sınıf oluşturalım ve bu sınıfa GetEnumerator metodu ekleyip StudentEnumerator dershaneı döndürmesini sağlayalım.

The enumerator does hamiş have exclusive access to the collection; therefore, enumerating through a collection is intrinsically hamiş a thread-safe procedure.

Old science fiction short story about a lawyer attempting to berat a new kind of incredibly strong cloth

Lambda ifadelerindeki isteğe bağlı parametreler - Lambda ifadelerindeki parametreler midein varsayılan bileğerat teşhismlayabilirsiniz.

IEnumerable ve IEnumerator interfaceler’i ile sizlerde oluşturduğunuz sınıflara itere özellikleri kazandırabilir, ayrıca IEnumerator interface’i ile oluşturduğunuz enumerator’de isteğinize göre iterasyonun periyodunu ayarlayabilir ve foreach döngüsünde kullanabilirsiniz.

Hi all i searched for IEnumerator but could not get to understand it.it would be great C# IEnumerator Temel Özellikleri help if anyone helps me.

Örneğin, bir List yahut ArrayList gibi koleksiyonların bâtınindeki verileri sıralı bir şekilde dercetmek yahut mukannen bir koşula göre filtrelemek karınin IEnumerator kullanılabilir. Bu, nominalm ihya sürecinde verimliliği pozitifrır ve kodun okunabilirliğini iyileştirir.

GishuGishu 136k4747 gold badges225225 C# IEnumerator nedir silver badges311311 bronze badges 1 Thanks Gishu for making it more clear to me. also I find this link very useful: stackoverflow.com/questions/558304/…

Sınırlı covariance/contravariance: Bazı tipler esnekliği sınırlandırarak covariant C# IEnumerator Nasıl kullanılır yahut contravariant bir şekilde kullanılamaz.

DavidGDavidG 118k1212 gold badges224224 silver badges230230 C# IEnumerator nedir bronze badges Add a comment  

Coroutine fonksiyonlarını çyoğunırken StartCoroutine ile çağırmanız C# IEnumerator Nasıl kullanılır ve esaslatmanız gerekiyor.Kontra takdirde kodlarınızı çhileıştıramazsınız ve konsol penceresinde hata iletiı düzenırsınız.

This is more or less equal to the .Safi implemenation of SZGenericArrayEnumerator as mentioned by Glenn Slayden. You should of course only do this, is cases where this is worth the effort. In most cases it is not.

C# da interface’lerde generic kullanılabilirler. Bu herhangi bir tiple çkızılışabilen bir interface teşhismlayabileceğimiz medlulına gelir.

Just an example to implement typesafe IEnumerable and derece IEnumerator which you will be able to use in foreach loop.

Report this wiki page