5 Temel Unsurları için C# IEnumerator neden kullanmalıyız

Wiki Article

Bir değkârkende tutup null olup olmadığını arama eylemek doğal ki bir yöntem. Fakat bana çok sağlıklı gelmeyen bir yapı bu.

Koleksiyonlar Beyninde Gezinmeyi Esenlar: IEnumerable, koleksiyonlar beyninde kolayca gezinmenizi sağlar. GetEnumerator metodu ile koleksiyonun her bir elemanına erişebilir ve bu elemanlar üzerinde işlem yapabilirsiniz.

IEnumerator arayüzü, done binalarına umumi bir ulaşım yöntemi sağlamlayarak kodun daha modüler olmasını ve bakımının kolaylaşmasını esenlar. Antrparantez, C# programlamada münteşir olarak kullanılan bu seçenek, kodun okunabilirliğini pozitifrır ve tekrar kullanılabilirliği isteklendirme değer.

So, what does this have to do with yield? Under the hood, any method that contains a yield statement is converted into a class that implements IEnumerator. So suppose I have the following method:

Bu terbiye paketimizde a’dan z’ye C# programlama dilinin hem syntax hem de yapısal açıdan tam teferruatlı temellerini atacak ve bir taraftan da alakadar programlama dilinin piyasada mevcut olan en son sürümüne denli(C# 9.

Örneğin, generic bir tipin yahut metodun sadece referans tipleri onaylama etmesini kurmak istiyorsak “class” anahtar kelimesini constraint olarak ekleriz.

C# programlama dilinde String değmaslahatkeni metinsel türleri söyleyiş fail bir data tipidir. String değmaslahatkeni metinsel nesneleri taşımanın yanı dizi mevla evetğu metotlar ile bizlere C# IEnumerator Nasıl kullanılır metinsel türler üzerinde bir çok emeklemi gerçekleştirmemize imkân esenlar. Bu alfabemda String tipinin metotlarını inceleyerek hizmetlevlerini inceleyeceğiz.

Where did the pronunciation of the C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor word "kilometer/kilometre" as "kl OM iter" rather than "KILL o meeter" originate?

GetEnumerator(); Örneğimizde bir “Personel” dershaneı oluşturup, “Personeller” klası içerisinde alakadar derslikın derme yapısını ve bu koleksiyona muta ekleme hizmetlevini yaratıcı Add metodunu tanımladım. GetEnumerator metodu C# IEnumerator Kullanımı içerisinde ise koleksiyonumuzun GetEnumerator() metodu sebebiyle bir enumerator elde yazar return ettim.

Initially, the enumerator C# IEnumerator Nasıl kullanılır is positioned before the first element in the collection. At this position, Current is undefined. Therefore, you must call MoveNext to advance the enumerator to the first element of the collection before reading the value of Current.

The Microsoft guys have long since added this hack into the dot kemiksiz compiler, and they called this feature async/await.

Engelli kullanıcılar midein erişilebilirlik gösterişü, bir kontrolün belli bir aksiyonlevi veya gösterişü bulunduğunu belirtir. Bu rol, görüntülük okur yazılı sınavmlar yahut gayrı yardımcı teknolojiler aracılığıyla kullanılarak yoklamaün fehvaını ve ustalıklevini henüz sağlıklı anlamalarına yardımcı evet.

I have been programming in C# for around ten years now. Before that, I worked in C++. My education was games-focused and at the time, C++ was pretty much C# IEnumerator Nasıl kullanılır the only serious option for programming games.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Karşılık yaymak sinein lütfen giriş strüktürnız.

Report this wiki page